Dana/Brevini

dana brevini logotyp

Dana Motion Systems och Brevini Power Transmission

Dana Motion Systems är den mekaniska divisionen av Dana Off-Highway Motion och Drive Technologies vilket är resultatet av Danas förvärv av Brevini Power Transmission-verksamheten.

Brevini har en lång historia och var en av världens tio främsta tillverkare inom sektorn för mekaniska transmissioner och växlar. Detta tack vare stora och viktiga marknadsandelar inom industriella tillämpningar (stålindustri, plasttillverkning, materialhantering) och inom innovativa system som avfallsåtervinning anläggningar, vind- och energiproduktion. Brevini-varumärket var relaterat till en stor aktör även inom gruvsektorn och inom marin teknik.

Brevini grundades 1960 av Renato, Luciano och Corrado Brevini, och det var det första italienska företaget som tillverkade planetväxellådor. Dana Motion Systems växellådsdivisionen har huvudkontor i Reggio Emilia, med produktionsenheter i Europa och Kina. De har en bred direkt närvaro över hela världen med sina service- och monteringscenter, vilket säkerställer högsta närhet till kunden.

Läs mer på: https://www.dana.com/

Kontakta oss

9 + 8 =

Söderleden 102, 602 28 Norrköping

+46 70 827 73 00

info@drivsystem.se

Drivsystem logo
Axel_Johnson_International_Logotype